Lapok:
- 6 tojásfehérje
- 42 dkg porcukor
Krém:
- 6 tojássárgája
- 6 evőkanál porcukor
- 25 dkg margarin
- 10 dkg étcsokoládé
A lapokhoz a tojásfehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá verjük, majd sütőpapíron 6 db kb. 24 cm átmérőjű lapot készítünk. A lapokat nyitott sütőben megszárítjuk. A krémhez a tojások sárgáját a cukorral sűrű krémmé főzzük majd a tűzről levéve belekeverjük a margarint, az összetört étcsokoládét, majd jól összedolgozzuk. A megszáradt lapokat megkenjük krémmel, és a végén színes cukorkával díszítjük.
Hölgyeim! Jól gondolják meg, hogy elkészítik-e, mert ha megkóstolták, a fogyókúrának lőttek! 😉
Szamosi Zoltán receptje.