A tésztához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál olaj
- fél kiskanálnyi sütőpor
A belocsoláshoz:
- 0,5 dl víz
- 2 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
- 3 dl tej
- 20 dkg fehér csokoládé
- 15 dkg kókuszreszelék
- 5 dl habtejszín
- habfixáló
A tetejére:
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1 evőkanál porcukor
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk az olajjal és a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőpor, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. Kivajazott tepsibe öntjük, és 25 percen át sütjük 180°C-on. A vaníliás cukrot feloldjuk a vízben, és a kész tésztát átlocsoljuk vele.
A krémhez a csokoládét apró darabokra törjük, felöntjük a tejjel, vízgőz fölött felolvasztjuk, majd a kókuszreszeléket is hozzáadjuk. Folyamatos kevergetés mellett megvárjuk, amíg krémessé válik, majd kihűtjük. Ezt követően belekeverjük a felvert tejszínhabot, és megkenjük vele a tésztát. A kókuszreszeléket elkeverjük a porcukorral, és a sütemény tetejére szórjuk. Igazi kókuszos mámor! 😉
Karácsondi Erzsébet receptje.