Tészta:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 2 tojássárgája
- 4, 5 dl tej
- 1 csomag sütőpor
Töltelék:
- 10 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 3 evőkanál rum
- 3 evőkanál kakaópor
- 3 evőkanál baracklekvár
Hab:
- 4 tojásfehérje
- 20 dkg cukor
- 10 dkg étcsoki
A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és 1,5 dl tejjel összegyúrjuk. 3 egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket téglalap alakúra nyújtjuk. Előmelegített sütőben világosra sütjük, és az egyik lapot összetörjük. A maradék tejet felforrósítjuk és leöntjük vele az összetört lapot. A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a rumot, baracklekvárt és a kakaóport, majd belekeverjük a beáztatott tésztalapot. Ezt a tölteléket kenjük a két lap közé. A tojásfehérjét habbá verjük.Hozzáadjuk a cukrot és vízgőz felett még 5 percig verjük. Ezután rásimítjuk a süti tetejére. A csokit megolvasztjuk, rácsorgatjuk a hab tetejére és villával megcifrázzuk. Hűtőben dermesztjük, aztán szeleteljük.
Németh-Szántó Kitti receptje. Kitti munkásságát aFavorEat
facebook oldalon követhetitek!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!