Tészta:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
Krém:
- 30 dkg mirelit málna
- 1 dl víz
- 1 csomag zselatin
- 7 dl habtejszín
Szükséges még:
- babapiskóta
- olvasztott csokoládé
- piros ételszínezék
6 tojásból kakaós piskótát sütünk hagyományos módon. Ehhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a tojássárgáját a cukorral kikeverjük, majd a fehérjével összevegyítjük. A lisztet a kakaóporral összekeverünk, végül lazán beleforgatjuk a tojásos masszába. Zsírozott-lisztezett, avagy sütőpapírral bélelt tortaformába töltjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Kihűtjük.
A málnát felengedés után botmixerrel összeturmixoljuk, majd 1 dl vízzel és egy egész csomag zselatinnal felfőzzük. Kihűtjük. A tejszínt habbá verjük, majd a kihűtött málnát hozzáadjuk.
A piskótát kettévágjuk, a málnás krémet 3 felé osztjuk. Az alsó piskótára rásimítjuk a krém egyharmadát, babapiskótával beborítjuk, majd ismét krém következik, végül beborítjuk a másik piskótalappal. A megtöltött piskótát kívülről is bevonjuk a megmaradt krémmel, majd olvasztott csokival, színezett tejszínhabbal díszítjük.
Molnár Andrea receptje.