- 20 dkg piskótatallér
- 2,5 dl málnás joghurt
- 2,5 dl barackos joghurt
- 4 dl habtejszín
- 6 evőkanál cukor
- 20 dkg málna
- 4 db felkockázott őszibarack
- 25 g zselatin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál porcukor
A joghurtokat külön-külön a fele cukorral és a fele zselatinnal felmelegítjük (csak langyosra), majd félretesszük hűlni. Eközben felverjük a tejszínhabot a porcukorral és a vaníliás cukorral. A hab 2/3 részét a kihűlt joghurtokhoz adjuk, beleforgatjuk a hozzájuk illő gyümölcsöket, és amíg a formát előkészítjük, addig mindkét krémet hűtőbe tesszük. A forma alját, oldalát kibéleljük fóliával, és kirakjuk piskótatallérokkal. Rákanalazzuk a málnás joghurtot, majd visszatesszük a hűtőbe egy kicsit, hogy dermedjen. Ezután rásimítjuk a barackos joghurtot, a tetejét kirakjuk piskótatallérokkal, és teljes dermedésig vissza a hűtőbe. Amikor jól megdermedt, akkor kivesszük a formából, lehúzzuk róla a fóliát és ízlés szerint feldíszítjük a megmaradt tejszínhabbal.
Jó étvágyat kívánok!
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.