Tészta:
- 35 dkg liszt
- csipet só
- 8 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg hideg margarin
- 1 citrom reszelt héja
- 1/2 csomag sütőpor
- 3 tojássárgája
Töltelék:
- 25-30 dkg savanykás lekvár
- 1-2 evőkanál kekszmorzsa
Tetejére:
- 3 tojásfehérje
- csipet só
- 15 dkg porcukor
- 4-5 ek baracklekvár
A tésztához összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a citromhéjat és az egészet összegyúrjuk. A tésztát kétfelé osztjuk, az egyik részt mélyhűtőbe tesszük.
A tészta másik felét 20 x 30 – cm – es sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk, az alját villával megbökdössük és elkenjük rajta a keksszel elkevert lekvárt, ezután nagylyukú reszelőn ráreszeljük a fagyos tésztát.
A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, ha már a hab félig felverődött 2 részletben hozzáadjuk a porcukrot és keményebb habot verünk belőle, ezután óvatosan elsimítjuk a tésztán.
A lekvárt szitán átszűrjük, habzsákba kanalazzuk, majd berácsozzuk vele a tojáshab tetejét.
A süteményt 180 °C – os sütőben, kb 35 perc alatt megsütjük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!