Tészta:
- 18 dkg liszt
- 5 dkg porrá őrölt xilit
- 10 dkg hideg vaj
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 tojás
Töltelék:
- 6 dl körtelé
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
- 2 – 3 evőkanál xilit
- 4 – 5 db körte
- 1 evőkanál étkezési keményítő
Tetejére:
- 2 dl tejszín ( Hulala )
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és folpackba csomagolva, hűtőben 60 percig pihentetjük. A körtéket meghámozzuk, eltávolítjuk a magjait és apróra feldaraboljuk, majd összeforgatjuk a keményítővel. A pihentetett tésztát egy 25 x 25 cm – es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, az alját villával megbökdössük és 180 °C – on, 10 percig elősütjük. Közben elkészítjük a pudingot. 1 dl körtelét és a pudingport csomómentesre keverjük. A maradék körtelevet a cukorral és a szegfűszeggel felforraljuk, majd hozzáöntjük a pudingos részt és sűrű krémmé főzzük.
Az elősült tésztára rárakjuk a körtét és rásimítjuk a pudingot. Visszatoljuk a sütőbe és további 25 percig sütjük. A keményre vert tejszínhabot a kihűlt sütemény tetejére kenjük, majd kockákra szeletelve kínáljuk.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!