A tésztához:
- 5 tojás
- 20 dkg cukor
- 1 dl víz
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 4 × 125 g gyümölcsjoghurt
- 1 csomag (10 g) zselatin
- 5 dl habtejszín
A tetejére:
- reszelt csokoládé
A tésztához 5 tojássárgáját habosra kikavarunk 20 dkg cukorral, fokozatosan hozzáadva 1 dl vizet. Mikor már jó habos, akkor hozzáadunk 20 dkg sütőporral elkevert lisztet, végül beleforgatjuk a tojások felvert kemény habját. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben 120°C-on készre sütjük. Míg sül, elkészítjük a krémet.
Bármilyen ízű joghurttal finom, én most epresből készítettem. 4 kis doboz gyümölcsös joghurtot összekavarunk egy csomag előre elkészített, langyosra hűtött zselatinnal (én a dr. Oetker fehér étkezési zselatinport használom). Közben felverünk fél liter tejszínhabot jó keményre, majd amikor már látszik, hogy jól felverődött, megfelezzük. A felébe beleöntjük az elkészített joghurtot, és tovább verjük kis fokozaton még egy kicsit. Ezt a joghurtos masszát rákenjük a kihűlt tortalapra, majd végül a félretett fehér tejszínhabot is rásimítjuk. Csokoládét reszelünk a tetejére.
Egyszerű, gyors és finom, nagyon mutatós süti! Ha minden kéznél van, akkor 30 perc alatt elkészíthető. Jó étvágyat kívánok!
Váradi Gabriella receptje.