A tésztához:
- 4 tojássárgája
- 6 evőkanál cukor
- 1 evőkanál zsír (vagy 4 evőkanál étolaj)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl pótkávé
- 10 dkg darált dió
- 8 evőkanál liszt
- 1,5 csomag sütőpor
A tetejére:
- 4 tojásfehérje
- 6-8 evőkanál cukor
A tojások sárgáját a zsiradékkal és a cukorral habosra keverjük. Néhány kanálnyi kávét hozzáöntünk az elején, hogy könnyebben habosodjon, így keverjük habverővel legalább 5 percig. Ezután hozzáöntjük a többi kávét, majd hozzáadjuk a dióval és a sütőporral elkevert lisztet. Közepes méretű tepsibe öntjük, és közepes tűznél sütjük tűpróbáig. Ez kb. 25-30 perc.
Amíg sül a tészta, kemény habot verünk a tojások fehérjéből a cukorral. Amikor a tészta már megsült, kivesszük a sütőből, rákenjük a habot, és visszatesszük a sütőbe, amit takaréklángra állítottunk. Még kb. 5-10 percig szárítjuk, amíg a hab megsül a tetején. A kihűlt süteményt vizes késsel szépen fel lehet szeletelni.
Mészáros Jánosné Éva receptje.