A tésztához:
- 6 tojás
- 6 evőnkanál cukor
- 15 dkg margarin
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 17 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
A krémhez:
- 25 dkg túró
- 1 citrom
- 6 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 evőkanál cukor
- 5 dl tej
A tojásokat szétválasztom a sárgáját 3 kanál cukorral olvasztott margarinnal citrommal habosra keverem. A fehérjét habbá verem 3 kanál cukorral és a sárga masszával összekeverem, 15 deka lisztet fél csomag sütőporral óvatosan a masszába keverem. Sütőpapíron sütöm. Amikor kisült 3 egyenlő részre osztom. Krém készítése: A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm. Amikor kihűlt a túróval összekeverem. A lapokat megtöltöm és mindegyikre szelet őszibarackot teszek. A tetejére 2 tojás fehérjét gőz felett kemény habbá verem 10 dkg cukorral és 1 citrom levével. A tészta oldalát is lekenem és és az oldalára összemorzsolt mézes-puszedlit tettem. A tetejét csillagcső segítségével díszítettem.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok