Mi kezdjünk 1 kg almával ? – hát süssük meg ezt a finom és egyszerű süteményt.
Hű, ez tényleg gyorsan kész van, az almától savanykásan pikáns, a tojáshabtól pedig könnyed tölteléket kapunk. Szóval ez a süti az elronthatatlan kategória, nem bírtam kivárni, hogy kihűljön, szeleteltem, fotóztam és egy csésze teával jóízűen fogyasztottam, na meg élveztem a napsütést.
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 18 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 3 tojássárgája
- 3-4 evőkanál tejföl
- csipetnyi só
Töltelék:
- 1 kg alma
- 1 citrom leve
- kevés víz
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 3 tojásfehérje
- 10 dkg porcukor
A tésztához a hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd kétfelé vesszük, az egyik felét a hűtőbe, a másikat a fagyasztóba tesszük. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és vékony szeletekre vágjuk. Ráfacsarjuk a citrom levét, hozzáöntünk úgy fél dl vizet és kis lángon megpároljuk – arra ügyeljünk hogy ne essen szét. Hagyjuk kihűlni és forgassuk össze a pudingporral. A tojásfehérjét egy csipet sóval és a cukorral verjük habbá, majd óvatosan forgassuk a pudingos almához. A tészta egyik felét, egy sütőpapírral bélelt kb 22 x 35 cm – es tepsibe nyújtjuk, villával megszurkáljuk és rásimítjuk a habos tölteléket. A tészta másik felét pedig ráreszeljük a tetejére. Előmelegített 180 °C – os sütőben körülbelül 30-35 percig sütjük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!