Tészta:
- 5 tojássárgája
- 25 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 12 evőkanál tej
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
Töltelék:
- 2 kg alma
- cukor
- vaníliás cukor
- fahéj
- 2-3 evőkanál búzadara
Hab:
- 5 tojásfehérje
- 25 dkg porcukor
- szeletelt mandula, dió
A tésztához 5 tojássárgáját kikeverünk 25 dkg porcukorral, 15 dkg margarinnal, 12 evőkanál tejjel, majd belekeverünk 30 dkg lisztet és egy csomag sütőport. Tepsibe simítjuk és félig megsütjük. A töltelékhez 2 kg almát megreszelünk, majd cukorral, vaníliás cukorral és fahéjjal kicsit megdinszteljük. Belekeverünk 2-3 evőkanál búzadarát. Az így elkészült tölteléket a tepsiben lévő tésztára simítjuk és 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük sülni. 5 tojásfehérjét felverünk kemény habbá, majd a belekeverünk 25 dkg porcukrot. Amikor a sütemény már majdnem kész, a habot az almára simítjuk és visszatesszük a sütőbe még egy kicsit szárítani. Tetejére szórhatunk darabolt mandulát, diót is, ezzel együtt szárítjuk.
Molnár Andrea receptje.