A pudinghoz:
- 1 csomag csokoládés pudingpor
- 5 dl tej
- 3 evőkanál cukor
A tésztához:
- 4 tojás
- 20 dkg cukor
- 1 dl víz
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl olaj
- 10 dkg áfonya
A megkenéshez:
- 2 evőkanál lekvár
A habhoz:
- 4 dl habtejszín
- 5 dkg porcukor
A díszítéshez:
- olvasztott csokoládé
- áfonyaszemek
Első lépésben a pudingot felfőzöm és kihűtöm. A tésztához a tojássárgáját a vízzel, cukorral, olajjal habosra kikeverem. A tojásfehérjét 2 kanál cukorral keményre felverem, hozzáadom a sárga masszához, végül a sütőporos lisztet, valamint az áfonyaszemeket. Sütőpapírral bélelt, 24 × 24 cm-es tepsibe öntöm, és a kihűlt pudingot kanállal ráteszem. 180°C-on megsütöm. Ha kisült és kihűlt, a tészta tetejét vékonyan lekenem lekvárral. A tejszínhabot a porcukorral felverem, és a lekváros lapra simítom. Olvasztott csokoládéval és áfonyával díszítem a kockákat.
Domján Mária receptje.