Tészta:
- 20 dkg liszt
- 15 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
- 2 tojás
- 15 dkg lágy vaj, vagy margarin
- 1 citrom reszelt héja
- 1/2 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1-2 evőkanál rum-vagy aroma
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 dl tejföl
Tetejére:
- 1 tojásfehérje
- 1/2 citrom leve
- kb. 12-15 dkg porcukor
A sütőt 180 °C – ra előmelegítjük, egy kb 20 x 30 cm – es tepsibe sütőpapírt fektetünk. A tojást a cukorral, a vajjal és a tejföllel kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 20 perc alatt – tűpróbáig sütjük. A tojásfehérjét a porcukorral és a citromlével simára keverjük, majd rákenjük a kihűlt sütemény tetejére.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!