A piskótához:
- 7 tojás
- 9 dkg porcukor (a tojásfehérjékhez)
- 14,5 dkg liszt
- csipet só
- 9 dkg étkezési keményítő
- 14,5 dkg porcukor (a tojássárgákhoz)
A krémhez:
- 2 evőkanál zselatin
- 6 dl tej
- 2 csomag tejszínhabpor + 3 dl tej
- 2 tojássárgája
- 5 evőkanál kristálycukor
- 3 púpos evőkanál liszt
Az oldalára:
- 1 csomag tejszínhabpor
A piskótához a tojásfehérjéket felverjük a 9 dkg porcukorral, sóval. A tojássárgákat kikeverjük a 14,5 dkg porcukorral, majd a habot, lisztet és a keményítőt kanalanként óvatosan hozzákeverjük a tojássárga-masszához. Tortaformába öntjük, és megsütjük.
A krémhez a 2 tojássárgát kikeverjük a cukorral, a lisztet elkeverjük a tejjel, egyenletesen, hogy ne legyen csomó benne, és ezt is hozzáadjuk a tojássárgákhoz. Lassú tűzön sűrűre főzzük, állandó kevergetés mellett. Miután kihűlt, belekeverjük a tejszínhabot és a feloldott zselatint. Megtöltjük a piskótalapot, tetejét kirakjuk gyümölcsökkel, és a gyümölcslében főtt zselatinnal leöntjük. Miután megdermedt, az oldalát tejszínhabbal vonjuk be.
Könnyű, finom torta, ízlés szerint bármilyen gyümölccsel díszíthető.
Porzsolt Évi receptje.