- 100 g liszt
- 100 g cukor
- 3 egész tojás
- 1 kávéskanál sütőpor
Krém:
- 1 csomag eper ízű pudingpor
- 250 ml tej
- 2,5 dl Hulala tejszín
Tetejére:
- 100 g tortabevonó csokoládé
- 1 evőkanál étolaj
- gyümölcsök
- 2 evőkanál szederlekvár
- 2 evőkanál sárgabaracklekvár
A tojásokat kettéválasztom. A fehérjét elkezdem felverni. Amikor kezd a hab keményedni, fokozatosan beleszórom a cukrot és azzal is továbbverem. Majd egyenként hozzáadom a tojások sárgáját, végül óvatosan belekeverem a sütőporral elkevert lisztet. Egy 18 cm átmérőjű tortaforma alját sütőpapírral kibélelem és a piskótamasszát egyenletesen elosztom benne.
180 °C-ra előmelegített sütőben, alsó-felső sütés 15 perc alatt készre sütöm. A tortát 5 perc pihentetés után kiveszem a formából és hűlni hagyom. Három lapba vágom. Közben előírás szerint megfőzöm a pudingot. Amikor még nem hűlt ki teljesen, hozzákeverem a felvert tejszínt.
Az alsó lapot megkenem szederlekvárral, majd jöhet rá a pudingos tejszínes krém.
A következő lapot baracklekvárral kenem meg, majd jöhet rá a pudingos tejszínes krém. Az egész tortát bevonom a maradék krémmel és kicsit behűtöm.
Elkészítem a csoki mázat. A csokoládét tördelem, ráteszek egy evőkanál étolajat és 1 percre mikróba teszem. (Bögrében szoktam elkészíteni.) Ezután simára keverem, és a kihűlt tortára öntöm, majd kidíszítem a gyümölcsökkel.
Kormányos Erzsébet receptje.