Tészta:
- 2 tojás
- 6 dkg cukor
- 6 dkg liszt
- 3 evőkanál meleg víz
- 2 g sütőpor
Gyümölcsös puding:
- 20 dkg málna / áfonya
- 10 dkg cukor
- 1 db citrom leve
- 1 csomag / 4 dkg vaníliás pudingpor
- 2 dl víz
Tejberizs:
- 2,5 dl tej
- 7 dkg rizs
- 1-2 evőkanál cukor (ízlés szerin)
- vanília
- reszelt citromhéja
- 2,5 dl habtejszín (kb. fél dl a tetejét díszíteni pluszban)
- 1 evőkanál zselatin
Sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A tojások fehérjét habbá verjük. A sárgájákat habosra keverjük a cukorral és a vízzel. A lisztbe elkeverjük a sütőport, majd a habos masszához adjuk. Végezetül a fehérjéket keverjük hozzá. Sütőpapírral bélelt, 27 x 18 cm-estepsibe öntjük és megsütjük. Rácsra téve hűlni hagyjuk. A málnát / áfonyát a cukorral feltesszük főzni. Ha a cukor elolvadt hozzáadunk 1 dl vizet és pürésítjük (botmixer, turmixgép). Újra forraljuk. A maradék deci vízben elkeverjük a pudingot és a gyümölcspürét besűrítjük. Melegen a tésztára kenjük, kihűtjük. A tejben megfőzzük a rizst, hozzákeverjük a cukrot és kihűtjük. A zselatint pici vízben elkeverjük. A tejszínt habbá verjük. A tejberizst összedolgozzuk a tejszínhabbal, vaníliával, citrom héjával. A zselatint langyosítjuk, majd a masszához keverjük. A krémet a gyümölcsös réteg tetejére kenjük és hűtőbe tesszük pár órára. Ha jól lehűlt a süteményünk szeleteljük, tetejét tejszínhabbal, gyümölccsel díszítjük.
Tramita Rita receptje.
TraRita Sütödéje – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Rita összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!