- 6 tojásból sütött kerek piskóta
- 3 tojás
- 8 evőkanál cukor
- 1 dl tej
- 5 dl tejszín (Hulala)
- 1 csomag zselatin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 doboz ananászbefőtt
A torta tésztája piskóta, melyet 6 tojásból sütünk kapcsos tortaformában. Ha megsült, két lapra vágjuk és félretesszük, amíg elkészítjük a krémet. Ehhez a tojásokat a cukorral és a tejjel jól elkeverjük, majd takarék lángon állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a vaníliás cukrot is. A befőtt levét a zselatinnal összekeverjük, és éppen csak forrásig melegítjük, majd összekeverjük a krémmel. A tejszínt felverjük jó keményre és óvatosan a kihűlt krémhez adjuk. Egy nagyobb tálat kibélelünk folpackkal és ananászkarikákat (vagy ha darabolt ananászunk van, akkor ananászdarabokat) helyezünk rá. Az elkészült krémünk felét ráöntjük a tál alján lévő ananászra, majd erre helyezzük a piskótánk egyik felét. Erre újból krém, majd ananász és a maradék krém kerül. Végül a piskóta másik felét is rátesszük, jól rányomkodjuk, hogy a krémhez ragadjon. Hűtőbe tesszük, és 3-4 órán át dermesztjük. Ezután könnyedén kifordítjuk a tálból egy tányérra, óvatosan lehúzzuk róla a folpackot, és szeleteljük.
Készíthetjük más befőttel is, pl. őszibarackkal, de ananásszal a legfinomabb.
Kelemen Erika receptje.