- 5 db alma
- 1 bögre cukor
- 4 tojás
- 1,5 bögre liszt
- 3/4 bögre olaj
- 2 kiskanál fahéj
- 1 kiskanál szódabikarbóna
Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, vékonyra szeleteljük, és egy kevés citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, a cukorral, a négy tojással, az olajjal és a fahéjjal, majd a legvégén keverjük hozzá az almaszeleteket. Sütőpapírral kibélelünk egy hagyományos méretű tepsit, beleöntjük a masszát, és 190°C-fokon kb. fél óra alatt készre sütjük.
Alma helyett lehet egy üveg magozott meggyet is használni, de mehet bele alma-meggy keverék, vagy lehet hozzá aszalt gyümölcsöket is adni, például sárgabarackot, mazsolát, vagy keverhetünk akár csokireszeléket is bele, de ez már mindenkinek a fantáziájára és ízlésére van bízva. Van aki kipróbálta felezett szilvával, úgy is nagyon finom. Nálunk ennek valamelyik fajtája szinte minden héten elkészül.
Egyszer kipróbálod, és biztos megszereted. Jó étvágyat kívánok!
Nagy Józsefné receptje.
Kép forrása: Kreatívkonyha