A tésztához:
- 9 tojás
- 9 evőkanál liszt
- 9 evőkanál porcukor
- 1 mokkáskanál sütőpor
A piskótatekercsek töltéséhez:
- 40 dkg baracklekvár
A gyümölcskocsonyához:
- 4 dl víz
- 20 g zselatin
- 1 teáskanál citromlé
- cukor (ízlés szerint)
Továbbá:
- 410 g vegyes gyümölcs befőtt
A krémhez:
- 2,5 dl tejszínhab
- 1 kisebb citrom leve
- 1 evőkanál cukor
- 300 g natúr joghurt
- zselatin ( a gyümölcskocsonyánál írt mennyiségből 1 dl a krémbe kerül)
Továbbá:
- 1 db lapos,magasabb falú, télalap alakú tál vagy tepsi (20×30 cm)
Az edény kibéleléséhez:
- folpack
A piskótatekercsek sütéséhez:
- 2 db nagy gáztepsi sütőpapírral bélelve
Először a kijelölt tepsit vagy tálat(tortának is készíthető) folpackal kibéleljük úgy, hogy a szélein túl lógjon. A gyümölcsöt elosztjuk az alján. A zselatint a vízben elkeverjük a cukorral, citromlével, majd lassú tűznél felforraljuk. Ezután kihűtjük és a gyümölcsökre öntjük .(kb 1 dl-t meghagytam a krémhez). Betettem a fagyasztóba, így gyorsan megdermedt. A következő lépésben a krémet készítjük el. A tejszínt keményre verjük, a joghurttal ,cukorral, a citrom levével tovább verjük,majd az 1 dl zselatinnal is. Betesszük a hűtőbe a krémünket. Következik a piskóták sütése. Az egész tojásokat a porcukorral habosra keverjük a keverő gépünkkel (kb 8-10 perc). Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A tészta masszát megfelezzük. 2 db piskótát sütünk nagy gáztepsiben. A megsült piskótákat feltekerjük, lekvárral megkenjük. A kihűlt tekercs egyikét felszeleteljük, a megdermedt gyümölcsös kocsonyára ,szorosan egymás mellé rakjuk. Ráöntjük a krémet. Kissé megrázogatjuk az edényt, hogy a krém a résekbe is kerüljön.A másik tekercsünket is felszeleteljük és a krémre rakjuk. Egy kicsit rányomkodjuk.Betettem a fagyasztóba kb 1 órára.Jól megdermedt a krém ez idő alatt. Ezután egy tálcára ráborítottam. A folpackot lehúztam róla és szeleteltem kockákra. Bármely gyümölccsel készíthető, ahhoz illő joghurttal. Torta formában is készíthető.
5 db felszeletelt tekercsem megmaradt, azt jó étvággyal elfogyasztottuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!