A tésztához:
- 6 tojásfehérje
- 18 dkg cukor
- 1 db citrom leve és reszelt héja
- 12 dkg finomliszt
- 1 csipet só
- 5 dkg olvasztott vaj
- 15 dkg aprított vegyes gyümölcs
- 10 dkg vágott dió
Az őzgerinc forma kenéséhez:
- 2 dkg vaj
- 2 teáskanál liszt a szóráshoz
A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük egy csipet sóval. Ezután hozzá adjuk a citrom reszelt héját , a levét, az olvasztott vajat. Tovább keverjük a géppel. Utolján egy fakanállal hozzá keverjük a lisztet, a gyümölcsöt és a vágott diót is. A formát vajjal kikenjük, liszttel megszórjuk és a tészta masszát beleöntjük, szépen elsimítjuk a tetejét. A forma ¾ részig legyen, mert sütés közben növekszik. 180 °C-ra melegített sütőben 35 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!