- 1 pohár (120 g) bármilyen ízesítésű gyümölcsjoghurt
- 1 pohár olaj
- 1 pohár kristálycukor
- 3 tojás
- 3 pohár liszt
- 1/2 csomag sütőpor
A joghurt poharával mérünk mindent. Melegítsük elő a sütőt 170°C-ra. Papírkosárkákkal béleljünk ki egy 12 részes muffinformát (nekem csak 6 db lett, mert jó nagy formákban sütöttem). Keverjük ki a joghurtot az olajjal, a tojásokkal, a cukorral és a sütőporos liszttel. Dolgozzuk ki sima, csomómentes tésztává, majd kanalazzuk a formákba, 3/4-ig megtöltve azokat. Süssük 20-25 percig, amíg szép aranybarna és rugalmas lesz (tűpróba). A sütőből kivéve hagyjuk hűlni a formában 5 percig, majd tegyük át rácsra őket, hogy teljesen kihűljenek.
Nagyon finom egyszerű sütemény, amit ízlés szerind gyümölcsökkel is gazdagíthatunk. Jó étvágyat kívánok!
Szabókiné Jung Andrea receptje.