Tészta:
- 8 tojás
- 16 dkg liszt
- 24 dkg cukor
- 2 csomag kókuszreszelék (20 dkg)
- 4 evőkanál porcukor
Máz:
- 4 evőkanál kakaó
- 4 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál forró víz
- 5 dkg vaj
A tojásfehérjét fele részig verjük. Lassan hozzáadjuk a cukrot, és ezzel nagyon kemény habbá, törőssé verjük. A tojássárgáját egyenként belekeverjük. Evőkanalanként, lassan belekeverjük a lisztet. Zsírozott, lisztezett tepsiben sütjük, lassú tűznél. Közben elkészítjük a csokimázat: a kakaót a cukorral, a forró vízzel, és a vajjal megfőzzük. A kókuszt a porcukorral összekeverjük. A kockákra vágott piskótát villával beleforgatjuk a csokimázba. Ezután beleforgatjuk a kókuszos porcukorba.
Ha nagyon sűrű a máz, tehetünk még hozzá forró vizet.
Szakallas Petra receptje.