- 50 dkg finomliszt
- 2,5 dkg friss élesztő
- 2,5 dl langyos tej
- 1,5 teáskanál só
- ½ dl étolaj
- 1 db tojás
A tetejére:
- 1 db felvert tojás
- 10 dkg reszelt sajt
A töltelékhez:
- 3 cikk sajt
- 5 dkg vaj
- 1 mokkáskanál piros paprika
- 10 dkg reszelt sajt
Az élesztőt 1 mokkáskanál cukorral 1 dl tejben felfuttatjuk. A lisztet a sóval elkeverjük. Egy tálba tesszük, a közepébe mélyedést készítünk. Beleütjük a tojást, az élesztőt is hozzá adjuk és a megmaradt langyos tejjel kidagasztjuk, utolján az étolajjal dolgozzuk ki. Kelesztő tálba tesszük. Duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkára helyezzük. Felét elvágjuk.1,5 cm-re nyújtjuk. Felvert tojással lekenjük. Kiszúrjuk a szaggatóval. Szilikonos sütőpapírral fedett tepsire helyezzük. Mindegyik tetejére reszelt sajtot teszünk. A megmaradt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk. A cikk sajtot, vajat a piros paprikával kikeverjük. A tésztára kenjük, megszórjuk reszelt sajttal és feltekerjük.1 cm –es darabokra vágjuk, és a sütőlemezre tesszük. A csigák oldalát a tojással lekenjük.200 °C-ra melegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Egy tésztából készítettem, nagyon finom lett.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!