A tésztához:
- 4 tojás
- 8 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 1 mokkáskanál sütőpor
A krémhez:
- 2 csomag Váncza vaníliás pudingpor
- 7,5 dl tej
- 7 evőkanál cukor
- 1 teáskanál vanília aroma
- 2,5 dl habtejszín
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál zselatin + 1 dl víz
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük elektromos habverővel (7-8 perc), majd óvatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Egy 25 × 39 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a piskótát beleöntjük, majd megsütjük.
A vaníliás pudingporokat a tejjel, a cukorral és az aromával sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. A tejszínt a cukorral keményre verjük. A zselatint az 1 dl langyos vízben feloldjuk ,majd a pudingos krémhez keverjük. Jól kihabosítjuk, majd apránként hozzáadjuk a keményre vert tejszínt is. A két krémet összekeverjük, 10 percre a hűtőbe tesszük, majd ezután a piskóta tetejére simítjuk.
Cukrozott kakaóval szórtam meg a tetejét. Finom, gyors sütemény!
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!