Kekszes alap:
- 13 dkg Gullon gluténmentes keksz
- 5 dkg darált mogyoró
- 10 dkg olvasztott vaj
Cseresznyés rész:
- 25 dkg magozott cseresznye
- 3 evőkanál cukor
- 1 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál őrölt fahéj ( elhagyható )
Krém:
- 50 dkg mascarpone
- 2-3 evőkanál porcukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1, 5 dl tejszín
- 10 g porzselatin
- 30 ml víz
Díszítés:
- mogyoró krokant
- cseresznye
A kekszet késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük a mogyoróval és az olvasztott vajjal. Azután egy 18 cm – es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk és hűtőben dermesztjük. A cseresznyét a cukorral és a citromlével addig főzzük, amíg a szemek összeesnek, majd egy botmixer segítségével pürésítjük. azután sűrű lekvár állagúra főzzük. Ízesítjük fahéjjal és ha kihűlt rákenjük a kekszes alapra. A krémhez a zselatint vízben megduzzasztjuk, majd folyós állagúra melegítjük. A krémsajtot ízesítjük, hozzáöntjük a tejszínt és habosra verjük, végül beledolgozzuk a zselatint. A krémet a cseresznyés rétegre kenjük és 3 – 4 órán át hűtőben dermesztjük, majd tetszés szerint díszítjük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!