Piskóta:
- 4 tojás
- 4 evőkanál víz
- 1 csomag sütőpor
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 1,5 evőkanál kakaópor
Krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Töltelék:
- 1 csomag (25 dkg) gesztenyemassza
- 4 evőkanál baracklekvár
- 2 evőkanál kakaópor
- 50 dkg keksz összetörve
- 3 dl tej
- 1/4 rum aroma
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel, a fehérjét kemény habbá verjük. A lisztbe keverjük a sütőport és a kakaóport, majd a lisztet és a tojáshabot felváltva a felvert tojássárgához adjuk úgy, hogy a fehérjéből maradjon utoljára. Sütőpapírral bélelt tortaformában megsütjük, majd kettévágjuk.
A pudingot felfőzzük a tejjel, a margarint habosra keverjük a cukorral, és ha kihűlt a puding, a kettőt összekeverjük. A töltelék hozzávalóit is egy nagyobb tálban összekeverjük.
A piskótát vágjuk ketté, az alsó felére kenjük rá a krém felét, erre simítsuk rá a kekszes tölteléket, majd a maradék krémet. Borítsuk rá a piskóta másik felét, és a tetejét csokoládé mázzal vonjuk be. Tetszés szerint még lehet díszíteni.
Molnár Andrea receptje.