- 25 dkg darált keksz
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál kókuszreszelék
- 2 teáskanál kakaó
- rum aroma ízlés szerint
- pici tej, ha szükséges
Krém:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 10 dkg porcukor
- 12 dkg margarin
- 1 teáskanál kókuszreszelék
- rum aroma ízlés szerint
Máz:
- 15 dkg étcsokoládé
- 3 evőkanál olaj
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha törne egy kis tejet adjunk hozzá.Kétfelé osztjuk.
2. Elkészítjük a krémet. A margarint a porcukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, ízlés szerint rumaromát, és a gesztenyemasszát.Jól összedolgozzuk.
3. Egy folpackra tesszük a tésztát, ráhelyezünk egy másik folpackot (könnyebb nyújtani) majd körülbelül 25 x 20 centiméteresre kinyújtjuk.
4. Fele krémet rákenjük, majd feltekerjük. A másik tésztát és a krémet is az előzőek szerint készítjük el. Pár órára hideg helyre tesszük.
5. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk olajjal.
6. A tekercseket bevonjuk az olvasztott csokoládéval. Színes szórócukorral díszíthetjük.
Kiss Imréné receptje.