- 50 dkg gesztenyemassza
- 3 dkg zsemlemorzsa
- 1 csomag sütőpor
- 6 tojás
- 20 dkg cukor
- 10 dkg csokoládé
- 2 dkg margarin
50 dkg főtt gesztenyét (vagy bolti gesztenyemasszát) áttörünk és 3 dkg zsemlemorzsát, valamint 1 csomag sütőport beledolgozunk. 6 tojássárgáját 20 dkg cukorral habosra keverünk és a gesztenyével eldolgozzuk. Óvatosan hozzákeverjük a 6 tojásfehérje kemény habját, amibe egy csipet sót is tettünk. Sütőpapírral bélelt tepsiben lassú tűzön megsütjük. Hűlés után a tetejét 10 dkg olvasztott csokoládéval vonjuk be, amiben 2 dkg margarint kevertünk el. Én a boltban kapható gesztenyemasszát használtam. A tetejét csak porcukroztam. Nagyon gyorsan elfogyott és a családom újra megrendelte. Igen finom, puha a tészta.
Gulyás Istvánné receptje.