- 4 tojás
- 10 evőkanál kristálycukor
- 6 evőkanál liszt
- 1 dl olaj
- 1 evőkanál kakaó
- 1 csomag sütőpor
- 125 g margarin
- 3 evőkanál porcukor
- 25 dkg gesztenyepüré
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 2 csomag tejszínhabpor
- 1 csomag habfixáló
A tésztához a 4 tojást alaposan kikeverjük 6 evőkanál kristálycukorral. Ehhez hozzákeverjük az 1 dl olajat, 6 evőkanál lisztet, sütőport, kakaót. Zsíros, lisztes tepsiben megsütjük. A krémhez a 3 dl tejben megfőzzük a pudingot, kihűtjük. A vajat kikeverjük a 3 evőkanál porcukorral és a gesztenyepürével. Alaposan összedolgozzuk a pudinggal. A karamellás tejszínhabhoz 4 evőkanál kristálycukrot felolvasztunk, leöntjük 3 dl tejjel. Mikor kihűlt, hozzáadjuk a tejszínport és a habfixet, majd tejszínt készítünk belőle.
Roncsula receptje.