Tészta:
- 6 tojássárgája
- 12 dkg kristálycukor
- 15 dkg liszt
- 6 tojásfehérje felvert habja
Krém:
- 10 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vanília pudingpor
- 4 dl tej
- 15 dkg gesztenyemassza
- kevés rum vagy aroma
Díszítés:
- 3 dl habtejszín
- reszelt gesztenyemassza
6 tojásból piskótatészta-masszát készítünk úgy, hogy 6 dkg cukrot a sárgájához, 6 dkg-ot pedig a tojásfehérjéhez adunk. A piskótamasszát sütőpapíron egyenletesen elkenjük. 170-180°C-os sütőben megsütjük és még melegen felcsavarjuk. A krémhez a margarint a porcukorral habosra kikeverjük, a vaníliás pudingport a tejjel felfőzzük, majd még langyos állapotban a krémhez adjuk. Az áttört gesztenyemasszát is hozzákeverjük, és kevés rummal ízesítjük. A piskótalapot kiterítjük, levesszük a sütőpapírt, majd a krémmel egyenletesen megkenjük és felcsavarjuk. Tetejét, oldalát felvert tejszínhabbal és reszelt gesztenyemasszával díszítjük.
Czine Zsuzsanna receptje.