Tészta:
- 4 tojás
- 4 evőkanál liszt
- 4 evőkanál porcukor
- fél csomag sütőpor
Töltelék:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 2 evőkanál rum
- 2 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál kakaópor
Díszítés:
- 2 dl habtejszín
- 4 dkg porcukor
- kevés olvasztott csokoládé
A porcukorral a tojások sárgáját kikeverem, a fehérjét kemény habbá verem, majd a fehérjével és liszttel összekevert sárga masszát egy 35 × 32 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben 180°C-on megsütöm. Közben a pudingport a tejjel a szokásos eljárással felfőzöm. Amikor leveszem a tűzről, a gesztenyemassza felét, a rumot, valamint a kakaóport is belekeverem.
Egy nagyobb őzgerincformát folpackkal kibélelek és a piskótalapot belehelyezem. A megmaradt tésztából egy kis lapot levágok, amit a tészta tetejére fogok helyezni. A kibélelt formába töltöm a krém felét. A megmaradt masszából két rudat sodrok, amit a masszába teszek a két oldalára. A felvert tejszínből a két rúd közé habot nyomok habzsák segítségével. Erre ismét a krém kerül, végül a lappal lezárom a tészta tetejét. Hűtőbe teszem egy-két órára, majd a tésztát az őzgerincsütőből kiöntöm és tejszínhabbal, olvasztott csokoládéval díszítem.
Domján Mária receptje.