- 6 tojás
- 6 evőkanál kristálycukor
- 10 dkg porcukor
- 6 evőkanál liszt
- késhegynyi sütőpor
- 25 dkg gesztenyemassza
- 3 cl rum
- 1 evőkanál kakaópor
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 25 dkg natúr marcipánmassza
- 2 evőkanál lekvár
- színezéshez eszencia
A tojásokat szétválasztjuk, sárgájákat a kristálycukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, sütőport, majd a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Nagy gázos tepsit kikenünk zsiradékkal, meghintünk lisztel és belesimítjuk a tésztát. Közepesen meleg sütőben, megsütjük. Kihűlés után hosszában kettévágjuk. A vajat a porcukorral, kakaóporral, rummal simára keverjük, hozzáadjuk a gesztenyemasszát, jól eldolgozzuk és rásimítjuk a piskótalap felére, befedjük a másik lappal, amit megkenünk vékonyan lekvárral. A marcipán nagyobb részét eszenciával megszínezzük, kevés liszt segítségével méretre nyújtjuk és befedjük vele a tortánkat. A megmaradt marcipánnal ízlésünk szerint díszítjük.
Ágicca receptje.