Tészta:
- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Krém:
- 1 csomag tejszín ízű pudingpor
- 3 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 12, 5 dkg vaj (vagy margarin)
- 50 dkg gesztenyemassza
Tetejére:
- 2 dl növényi tejszín
- csokireszelék
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és kakaóporral és óvatosan hozzáadagoljuk a felvert tojássárgájához. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük. Végül hozzáadjuk a tésztához, és óvatosan összekeverjük. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben, 25 x 35 cm-es tepsiben, kb 15 perc alatt készre sütjük. A pudingport a tejjel és a cukorral simára keverjük és sűrűre főzzük. Ha kész a puding, hűlni hagyjuk majd ha hideg habverővel kihabosítjuk. Hozzáadjuk a vajat vagy a margarint és a gesztenyepürét. A tejszínt kemény habbá verjük.
A kihűlt piskótára kenjük a krémet majd a tejszínhabot és csokit reszelünk a tetejére.
Németh-Szőke Henrietta receptje. Látogassátok megHeni a konyhában oldalt ,
ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!