Krémhez:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 25 dkg mascarpone
- 1-2 teáskanál rum
- porcukor ( ízlés szerint, de el is hagyható )
- 2 dl tejszín ( cukrozatlan )
Karamellhez:
- 10 dkg cukor
- 1/2 dl tejszín
- 1 kiskanál só
Továbbá:
- körülbelül 30 dkg háztartási keksz
- kakaópor
- étcsokoládé – elhagyható
A gesztenyepürét krumplinyomóval áttörjük és összekeverjük a krémsajttal, ízesítjük rummal és ízlés szerint porcukorral. A tejszínt habbá verjük majd lazán összeforgatjuk a gesztenyés krémmel.
A krémből elveszünk kb 4 evőkanálnyit, a maradékot pedig kétfelé osztjuk.
A cukrot karamellizáljuk, amikor már szép borostyánszínt kapott, összeforraljuk a tejszínnel.
Egy 16 x 24 cm-es tepsit kibélelünk folpackkal, lerakunk egy sor kekszet, megcsurgatjuk a karamellás sziruppal, rákenjük a krémet, majd megint egy sor keksz, karamella, krém és keksz.
Végül a tetejére rásimítjuk a félretett krémet, megszórjuk kakaóporral és egy éjszakára hűtőbe tesszük puhulni.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!