A tésztához:
- 4 tojás
- 12,5 dkg margarin
- 3 evőkanál porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 4 csapott evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
A krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 12,5 dkg margarin
- 250 g gesztenyemassza
- 3 evőkanál cukor
A tetejére:
- 3 dl Hulala habtejszín
- kakaópor
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját alaposan kiverjük a porcukorral és vajjal, kakaóval. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a sárgájához adjuk, összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a habot, elkeverjük. Egy 30 × 20 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, majd 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
A krémhez a pudingot kevés tejjel és cukorral elkeverjük, a maradék tejet a vajjal tűzre tesszük, hozzáöntjük pudingot és lassú tűzön sűrű krémmé keverjük. Mikor félig kihűlt, hozzáadjuk a gesztenyemasszát és alaposan elkeverjük.
A tésztáról lehúzzuk a sütőpapírt és megkenjük krémmel. A tejszínt kemény habbá verjük, és a tetejére simítjuk. Díszítjük kakaóval, majd hűtőbe tesszük.
Kránicz Györgyi receptje.