- 50 dkg gesztenyemassza
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg vaj
- kb – 5 – 7 dkg porcukor
- 15 dkg darált keksz
- kb 0 , 5 – 1 dl tej
Díszítés:
- 2 dl tejszín ( Hulala )
- 1 tasak habfixáló
Egy kisebb formát ( kb 10 x 23 cm ) kibélelünk folpackkal úgy, hogy a szélek túllógjanak a formán. A gesztenyemasszából egy kevéskét félreteszünk, a többit villával alaposan összetörjük, majd hozzáadjuk a kekszet, a porcukrot és a vajjal összeolvasztott csokoládét. Az egészet összegyúrjuk a tejjel és a masszát a formába nyomkodjuk, ráhajtjuk a fóliát és egy éjszakán át hűtőben dermesztjük.
Másnap a gesztenyés alagutat a formából egy tálcára borítjuk és lehúzzuk róla a fóliát. A tejszínt a habfix – el habbá verjük, majd körbekenjük vele az alagutat. A maradék tejszínt egy csillagcsöves habzsákba töltjük és becsíkozzuk vele desszertet.
A félretett gesztenyemasszát egy fokhagymaprésbe töltjük és rányomjuk az alagút tetejére, majd étcsokoládét reszelünk rá. Kínálásig hűtőben tároljuk.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!