- 1 db kör alakú piskótalap
- 2 evőkanál baracklekvár
- 1 csomag gesztenyemassza
- 1 kg alma
- 1 citrom leve
- 10 dkg cukor
- szegfűszeg
- fahéj
A krémhez:
- 2 dl tej
- 2 tojássárgája
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dkg cukor
- 3 dl tejszín
- 1 teáskanál zselatin
Az almát apró darabokra vágjuk, és a citromlével, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel ízesített vízben puhára főzzük, majd leszűrve kihűtjük. A pudingport a tojássárgájával, a cukorral, a tejjel összekeverjük, és sűrűre főzzük. A piskótalapot lekvárral vékonyan megkenjük, és egy tortaformába helyezzük. Ráreszeljük a gesztenyemasszát és rárakjuk az almadarabokat. A kihűlt krémhez hozzáadjuk a felvert tejszínhabot, a megolvasztott zselatint és ráöntjük a torta tetejére. Amíg a krém megdermed, hűtőbe tesszük.