Tészta:
- 6 tojás
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- 2 dkg olvasztott margarin
Krém:
- 23 dkg margarin
- 25 dkg gesztenyemassza
- 20 dkg porcukor
- 1-2 evőkanál rum vagy néhány csepp rumaroma
- 15-20 dkg aszalt szilva aprítva + néhány egész szem a díszítéshez
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a fele cukorral kemény habbá verjük, a másik fele cukrot a sárgájával és az olvasztott margarinnal kikeverjük. A kakaóport a liszttel elkeverjük. A habhoz hozzáadjuk a tojássárgás részt, végül beleszitáljuk a kakaós lisztet, és óvatosan összekeverjük. A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsiben vékonyra simítjuk, hogy könnyen tudjuk majd tekercselni. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 12-15 percig sütjük, ügyelve rá, hogy ne szárítsuk ki. Konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni. A krémhez a puha margarint a porcukorral felhabosítjuk, a gesztenyemasszát finomra reszeljük, és a rummal vagy aromával együtt a krémhez adjuk, majd tovább habosítjuk. A piskótáról lehúzzuk a papírt, a krém 2/3-át elkenjük rajta, majd az aprított aszalt szilvával megszórjuk, és szorosan feltekerjük. A maradék krémet elkenjük rajta, és aszalt szilvával díszítjük. Szeletelésig hűtőbe tesszük.
Pápistáné Tünde receptje.