Tészta:
- 6 tojás
- 12 evőkanál porcukor
- 1 dl étolaj
- 6 evőkanál hideg víz
- 12 evőkanál liszt
- 1 csipet só
- 2 evőkanál kakaópor
Krém:
- 50 dkg gesztenyemassza
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1/2 rumaroma (vagy 0,5 dl rum)
- 1 csomag vaníliás puding
- 3 dl tej
Tetejére:
- 2-3 dl Hulala tejszín (vagy 1 tejszínhabpor)
- 1 habfixáló
- 1,5 dl tej
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk zsírozott, lisztezett tepsiben (ez 22 x 36 cm-es tepsiben készült, kicsit így magas lett, lehet kicsit nagyobb tepsiben sütni). A cukrot a vajjal, rummal és a gesztenyemasszákkal jól kikeverjük. A pudingot a tejben sűrűre főzzük és ha kihűlt, hozzákeverjük a gesztenyés krémhez. A tejszínt felverjük. A piskótára kenjük a krémet, majd erre a tejszínhabot. A tetejét díszíthetjük kakaóporral, tortadarával is.
Pethes Judit receptje.