A tésztához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál porcukor
- 10 dkg sütőmargarin
- 6 evőkanál finomliszt
- fél csomag sütőpor
- 2 evőkanál natúr kakaópor
A krémhez:
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor
- 3 dl tej
- 25-30 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 50 dkg fagyasztott gesztenyemassza
- 2 evőkanál rum
A tetejére:
- 6 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 3-4 evőkanál kristálycukor
- 2 evőkanál natúr kakaópor
A tepsi kikenéséhez:
- margarin
- liszt
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel legmagasabb fokozaton kb. 3-4 perc. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összeforgatjuk, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk. A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, két részletben hozzáadjuk. Egy nagy tepsit margarinnal kikenünk, lisztezünk, és a tésztát 30 × 30 cm-es nagyságban rásimítjuk. Előmelegített sütőben közepes lánggal kb. 20 perc alatt megsütjük.
A krémhez a pudingport a tejben 10 dkg porcukorral ízesítve sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk. A puha margarint először magában, majd a többi porcukorral keverjük habosra. A felengedett puha gesztenyemasszát átpasszírozzuk, a cukros margarinhoz keverjük a hideg vaníliakrémmel együtt, a rummal ízesítjük és egyenletesen a tésztára kenjük. A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé először a habfixálót, majd apránként a cukrot szórjuk bele. Egyenletesen a gesztenyekrémre simítjuk, a tetejére kakaóport szitálunk, és rövid időre behűtjük, hogy egy kicsit megdermedjen. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!