Tésztához:
- 6 tojás
- 6-7 evőkanál porcukor
- 10 dkg olvasztott vaj
- 6 evőkanál finomliszt
- 2 evőkanál keserű kakaópor
- 1/2 csomag sütőpor
Krémhez:
- 50 dkg gesztenyemassza
- 20 dkg puha vaj
- 20-25 dkg porcukor
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 3 dl víz
- 2-3 evőkanál rum
Tetejére:
- 5 dl Hulala
- 2 csomag Bourbon vaníliás cukor
- 2 evőkanál keserű kakaópor
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzácsurgatjuk az olvasztott és langyosra hűlt vajat, és 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral elvegyítjük, a tojások fehérjét pedig kemény habbá verjük. A lisztes keveréket a cukros tojásra szitáljuk, majd a tojáshabot óvatosan hozzáadjuk. Egy tepsit sütőpapírral kibéleljük, a tésztát belesimítjuk, és megsütjük. (30 x 30-as tepsi) 180 °C-on. A krémhez a pudingport a vízben , 10 dkg cukorral ízesítve sűrűre főzzük, és langyosra hűtjük. A vajat előbb magában, majd a maradék cukorral kikeverjük, összeforgatjuk a villával áttört gesztenyemasszával, majd simára keverjük benne a pudingot, és rummal ízesítjük. A kihűlt tésztára simítjuk a krémet. A Hulalát félig felverjük, a cukrokat is hozzáadva, kemény habbá verjük, rásimítjuk a krémre, és 1 órán át hűtőben dermesztjük. Tetejét kakaóporral megszórjuk. A süteményt forró vízbe mártott késsel egyforma kockákra vágjuk.
Vankó Sándorné receptje.