- 40 dkg gesztenyemassza
- 3 kávéskanál rum
- 4 dl habtejszín (Hulala)
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél tábla (5 dkg) étcsokoládé
- fél csomag (10 dkg) babapiskóta
- 3 dl tej
- dekorvirágok a tetejére
Kikeverjük ki rummal a gesztenyemasszát. A sütőpapírra egy téglalapot kenünk a masszából, ami akkora legyen, hogy illeszkedjen az őzgerincformába. Belehelyezzük a formába úgy, hogy a papír kívülre, a forma oldala felé essen. Eligazítjuk.
Habot verünk a tejszínből a vaníliás cukorral. Lereszeljük a csokoládét, és a habhoz forgatjuk. A habot rásimítjuk a gesztenyére úgy, hogy piskótamagasságú hely maradjon. Végül a tetejét kirakjuk rumos tejben áztatott babapiskótával.
Hűtőbe tesszük legalább 2 órára. Tálalás előtt kiborítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és ízlés szerint cukorvirágokkal díszítjük.
Kránicz Györgyi receptje.