- 20 dkg liszt
- 30 dkg cukor
- 10 tojás
- 20 dkg puha vaj
- 1 csomag sütőpor
Díszítés:
- 20 dkg étcsokoládé
- 25 dkg apróra vágott dió
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. Kivajazunk egy tepsit (24 × 35 cm). A tésztához szétválasztjuk a tojásokat, majd a vajat addig kavarjuk a 15 dkg cukorral, amíg feloldódik. Hozzáadjuk a a tojássárgákat, aztán a sütőporral elkevert lisztet. A masszát egyenletesen elsimítjuk a tepsiben.
A csokoládé felét apróra vágjuk. A tojásfehérjéből a maradék cukorral kemény habot verünk, beleforgatjuk a csokidarabokat és a diót. A tojáshabot egyenletesen rásimítjuk a tésztalapra és azonnal betesszük a sütő középső rácsára. Kb. 30 percig hagyjuk sülni.
Forró vízfürdőben megolvasztjuk a maradék csokoládét és rácsmintával díszítjük a kihűlt sütemény tetejét. Kockákra vágva kínáljuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!