- 30 dkg liszt
- 1 0 dkg porcukor
- 1 evőkanál méz
- 7 dkg vaj
- 2 tojás
- 1 kiskanál szódabikarbóna
Mákos piskóta:
- 15 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 6 tojás
- 3 evőkanál víz
- fél dl étolaj
- 1/2 csomag sütőpor
- 10 dkg őröletlen mák
Krém:
- 3 tojás sárgája
- 15 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
- 25 dkg margarin
- kevés lekvár
A tetejére:
- Pirított mandula pehely
A mézes laphoz a hozzávalókat összegyúrom. Kettő lapra nyújtom ki. 180 °C-on kb 5-7 perc alatt megsül világos barna színűre.Én a mézes lapokat amikor kisültek azonnal lekentem egy kis barack lekvárral. A mákos lap készítése: a tojások sárgáját habosra keverem a cukorral vízzel és az olajjal. Majd hozzáadom a mákot is. A tojás fehérjét habbá verem és óvatosan a masszához keverem. Végül a sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt sütőlapon 180 °C-on, kb 20 percig sütöm. A tojás sárgákat habosra keverem a margarinnal. A pudingport a tejjel felfőzöm. Amikor már kihűlt a tojásos margarinnal összekeverem. Alulra kerül a mézes lap, rá a krém, arra pedig a mákos lap, erre ismét a krém és mézes lap. A tetejére 2 tojás fehérjét gőz felett felverek és a tetejére simítom.Szórtam rá pirított mandula szirmokat.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!