- 1 csomag (2 darabos) leveles tészta
- 1 csomag Dr. Oetker Házi krémes krém por
- 8 ml tej
- 500 ml tejszín
- habfixáló
A tésztákat tepsi méretűre nyújtjuk. Az egyiket egyben megsütjük tepsi hátulján, a másikat szétnyújtjuk,majd szeleteljük tetszés szerint, majd ezt is tepsi hátulján megsütjük. Kihűtjük. A krémport a tejben elkeverjük,majd kézi mixerrel kemény krémmé keverjük. A habtejszínbe elkeverjük a habfixálót, majd kemény habbá verjük. Az egészbe hagyott tésztalapot rakjuk alulra, majd eloszlatjuk rajta a krémet. Erre kerül a hab. A tetejét pedig kirakjuk a szeletekkel.
Tipp:
A tészta ha kisül felfújódhat, púpos lehet. Én még melegen rászoktam rakni egy másik tepsit, amire nehezéket teszek, így hűtöm ki. Ezzel érem el, hogy sima legyen a leveles tésztám.
Szűcs Kitti receptje az Konyhatündér oldalról.