- 1 csomag mélyhűtött leveles vajas tészta
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 liter tej
- 10 dkg cukor
- 3 tojásfehérje
- 3 evőkanál cukor
- 5 dl habtejszín
- 3 dkg porcukor
Ha a tészta kiolvadt, kettévágom, vékonyra kinyújtom, 30-35 cm-es téglalap alakúra. Zsírmentes sütőlapon sütöm, 180°C-ra előmelegített sütőben. A krémhez a tejből kb. 7 dl-t 10 dkg cukorral felrakok forrni. A pudingport a maradék tejjel simára keverem, majd ha forr a tej, állandó keverés mellett besűrítem. A tojásfehérjét keményre
verem a 3 kanál cukorral, és a pudinghoz keverem. Egyik lapra rákenem. Ha meghűlt a krém, akkor a porcukorral felvert tejszínhabot is rákenem. A felső lapra a cukormasszát teszem. A felső lapot ajánlatos külön kockákra felvágni, és úgy rárakni a krémre.
Máz:
- 10 dkg porcukor
- 3 evőkanál langyos víz
- 2 evőkanál cukor + kevés víz
2 kanál cukrot kissé megpirítok, majd kevés vízzel felengedem, hogy teljesen feloldódjon. A porcukrot langyos vízzel összekeverem, hozzáadom a karamellt, majd a lap tetejére kenem.
Domján Mária receptje.