- 1 csomag leveles tészta
- 9 dl tej
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 5 tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg porcukor
- 2 dl habtejszín
- 1 evőkanál zselatin
Máz:
- 20 dkg porcukor
- 3 evőkanál tej
- 1 evőkanál instant kávépor
- 1 evőkanál olvasztott, hűtött margarin
A tésztát két részre osztjuk, majd egy 30 × 33 cm-es tepsi hátulján mindkét lapot kisütjük. A krémhez a tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot jól kikeverjük. A pudingport a tejjel simára keverjük, majd az egészet összeöntjük és feltesszük főni. Állandó keverés mellett addig melegítjük, míg be nem sűrűsödik. Vigyázat, túlforralni nem szabad, mert a tojássárgája megcsomósodik benne! Kevés vízben felmelegítjük a zselatint, majd azt is hozzáadjuk. A felvert tojásfehérjét a félig kihűlt pudingos krémbe forgatjuk, rákenjük az alsó tésztalapra, és hagyjuk teljesen kihűlni. A kihűlt krémre rásimítjuk a felvert tejszínhabot, rátesszük a felső tésztalapot, majd bevonjuk cukormázzal. Ehhez a tejben elkeverjük a kávét, hozzáadjuk a porcukrot, majd addig keverjük, míg szép sima nem lesz. Ekkor hozzáadjuk az olvasztott, lehűtött margarint, ezzel is jól kikeverjük, és mehet a tésztára. 1-2 órára hűtőbe tesszük, majd recés élű késsel felszeleteljük. Jó étvágyat!
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.