Tészta:
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg olvasztott margarin
- 1 evőkanál méz
- 1 egész tojás + 1 tojássárgája
- 23 dkg liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
Krém:
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 9 dl tej
- 2 tojássárgája
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Tetejére:
- 2 csomag habpor
- 3 dl tej
A tésztához valókat összegyúrjuk, és 2 lapot sütünk belőle a nagy gáztepsi hátulján. 180°C-on 5 perc alatt megsül. A pudingot 9 dl tejjel és a tojássárgával felfőzzük, a margarint kikeverjük a cukorral, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük. Első lapra rákenjük a krémet, arra jön a tejszín /előírás szerint kell elkészíteni/, majd ismét a lap. Tetejét csokimázzal bevonjuk, vagy porcukorral megszórjuk. Egy éjszakát hidegen tartjuk, majd szeleteljük.
Nagyon finom, és hamar megpuhul!
Havasi Zsuzsa receptje.