Barbara süteményporral készítve lisztérzékenyek is fogyaszthatják!
Piskóta:
- 6 tojássárgája
- 8 evőkanál cukor
- 8 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 4 evőkanál étolaj
- végül a 6 tojás kemény habja
Krém:
- 4 csomag vaníliás pudingpor
- 9 tojásfehérje
- 30 dkg cukor
- 1 liter víz, majd 2 dl
Hab:
- 1 liter habtejszín (növényi alapanyagú)
- 5 csomag habfixáló
- 10 dkg tortabevonó
A piskótához a hat tojássárgáját 8 evőkanál cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a 8 evőkanál lisztet, a 4 evőkanál étolajat, egy csomag sütőport, és a 6 tojás kemény habját. Jól összedolgozzuk. 35 percig gázsütő kettes fokozatán megsütjük.
A krémhez a 4 csomag pudingport 10 dkg cukorral, és a 2 dl vízzel összekeverjük, 1 liter vízben megfőzzük. Közben (míg a víz forr) a 9 tojásfehérjét félig felverjük, majd 20 dkg cukorral kemény habbá verjük. A tűzről levesszük a kész pudingot, gyors mozdulatokkal belekeverjük a tojásfehérjét majd visszarakjuk a tűzre. Kevergetés mellet, két rottyanás után kész. Ezután rakjuk a krémet a kész piskótára. 3 órán át pihentetjük. Miután kihűlt, elkészítjük a tejszínt, és elsimítjuk rajta. (Ki ne felejtsük a habfixálót!) Megolvasztjuk a csokoládét némi étolajjal, majd egyenletesen rákenjük a tejszínre. Jó étvágyat hozzá!
Anci receptje.